BRAAKLAND/ZHEBILDING - MUZIEKTHEATERGEZELSCHAP

hetnieuwstedelijk.jpg
aankondiging_timeline.jpg
logo.gif
melancholyposteweb-723x1024.jpg
flyer_4.jpg
flyer_4.jpg
hetnieuwstedelijk.jpg aankondiging_timeline.jpg logo.gif melancholyposteweb-723x1024.jpg flyer_4.jpg flyer_4.jpg

Dansen Drinken Betalen - (almost) The Movie /...
INBEV AWOE - Jessa Wildemeersch - Vermaak na...
Vermaak na Arbeid 2014 - powerpoint

Audio - algemeen

We kussen - Chantal Acda - Sabine Sabine Sabine

You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

reageer

Nieuwsbrief

Beheer uw nieuwsbriefinschrijvingen
Selecteer de nieuwsbrief(ven) waarop u wilt in- of uitschrijven.

In de pers - algemeen

09/02/2015 Utrechts Dagblad over Sabine... Utrechts Dagbla...
10/02/2015 Adriaan Van Aken overspeelt... Volkskrant (NL)
09/02/2015 Dood en liefde, een moeilijk... Trouw (NL)

Kalender - algemeen

Er staan op dit ogenblik geen voorstellingen van deze productie (meer) in de kalender.

Content in Contertainment

bron: 
Theatermaggezien
auteur: 
Tuur Devens
recensiedatum: 
01/03/2009
Productie: 
Contertainment

Lekker doen wat eigenlijk niet in grote kunsten mag: Smartlappen en schlagers zingen, pronken met pure kitsch, glitter en glamour, onnozele naïeve stemmetjes opzetten, enzovoorts. Het is entertainment op maat van wat het volk wil, vol glittershow, met reisjes naar de zon, naar het strand. Grootse evenementen in beeld en klank, met opwekkende reclame, citaten en prenten uit de boekskes, en nog zoveel meer komt voor in de productie die Pat Van Hemelrijck (beeldenmaker van objecten- en materiaaltheater Alibicollectief) en Geert Waegeman (multi-instrumentalist van muziektheatergezelschap Braakland/ZheBilding) hebben opgezet. Lekker fout amusement, en daardoor zo amusant.

We stappen in de buik van het binnenschip Eliane aan de Brusselse Akenkaai. Dat zorgt al voor een gezellig onder-ons-sfeertje. De productie kan natuurlijk ook op andere plekken staan, maar het moet voor een klein publiek zijn, zodat je met je neus er boven op zit. Want alles speelt zich in miniatuur af. Speelgoedbeestjes, speelgoedautootjes, al dan niet uitvergroot en in close-up op het scherm via vingercamera of computertechniek. Zonder hightech te worden: het blijft manueel knutselwerk. En je bent blij dat er nog van die ambachtelijke dingen bestaan. Dit is zeker zo goed als – zo niet beter dan- al die gesofisticeerde theatermachines en trukendozen. Hier heb je nog de truken van de foor. We gaan met de chauffeur en de begeleider op reis! We worden visueel in een minicontainer gestopt, en op onze uitstap, op ons ‘second-hand-event’ zullen we van alles zien en beleven. Dat varieert van buikdansende sinaasappels, zwempopjes, opwindvogeltjes, tot een stoere macho-motoragent op een dromedaris, tot aapjes die met de bekkens slaan. Een poppetje van een presentatrice beweegt mond en hoofd, zingt, trekt een grote scheur open.

Constant wordt er gezapt van live-spel overvideobeelden naar een spel met speelgoedjes. De beide heren hebben er lol in, dramaturgisch klopt het niet allemaal, maar de gekte en het spelplezier vormen de hoofdbrok. Met de hele evenementenindustrie en reality-shows op de buis wordt door de uitvergrotingen de draak gestoken. Niet kwetsend maar in zijn groteskheid mild en raak. Voor het publiek was het weer een uurtje absurd genieten.