BRAAKLAND/ZHEBILDING - MUZIEKTHEATERGEZELSCHAP

hetnieuwstedelijk.jpg
aankondiging_timeline.jpg
logo.gif
melancholyposteweb-723x1024.jpg
flyer_4.jpg
flyer_4.jpg
hetnieuwstedelijk.jpg aankondiging_timeline.jpg logo.gif melancholyposteweb-723x1024.jpg flyer_4.jpg flyer_4.jpg

Dansen Drinken Betalen - (almost) The Movie /...
INBEV AWOE - Jessa Wildemeersch - Vermaak na...
Vermaak na Arbeid 2014 - powerpoint

Audio - algemeen

We kussen - Chantal Acda - Sabine Sabine Sabine

You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

reageer

Nieuwsbrief

Beheer uw nieuwsbriefinschrijvingen
Selecteer de nieuwsbrief(ven) waarop u wilt in- of uitschrijven.

In de pers - algemeen

09/02/2015 Utrechts Dagblad over Sabine... Utrechts Dagbla...
10/02/2015 Adriaan Van Aken overspeelt... Volkskrant (NL)
09/02/2015 Dood en liefde, een moeilijk... Trouw (NL)

Kalender - algemeen

Er staan op dit ogenblik geen voorstellingen van deze productie (meer) in de kalender.

Braakland/ZheBilding wordt stadsgezelschap

bron: 
De Morgen
auteur: 
Liv Laveyne
recensiedatum: 
11/06/2010

Braakland/ZheBilding en fABULEUS mogen zich officieel stadsgezelschappen van Leuven noemen

LEUVEN l Muziektheatergroep Braakland/ZheBilding en jongerentheater en -dansproductiehuis fABULEUS zijn gisterenavond ingehuldigd als stadstheatergezelschappen van Leuven. De titel is meer dan louter een eer, maar betreft een (nog) nauwere samenwerking met de stad.

"We kregen al een structurele subsidie van de stad en maakten ook geregeld voorstellingen waarbij Leuven als inspiratiebron diende. De samenwerking met de stad wordt nu geïntensifieerd met een convenant tot 2013", verduidelijkt Stijn Devillé van Braakland/Zhebilding. Samen met fABULEUS en andere culturele organisaties verhuist Braakland binnenkort van de Molens van Orshoven naar het Openbaar Entrepot, dat ze met een renteloze lening van de stad kunnen verbouwen.

Daarnaast is er de verdere samenwerking met het cultureel centrum 30cc, dat voor logistieke en communicatieve ondersteuning blijft zorgen. "Maar bovenal is deze huldiging als stadstheatergezelschap natuurlijk een morele steun, het doet deugd om te weten dat de stad houdt van cultuur en theater in het bijzonder", vindtDevillé.

"Voor ons is de titel van stadstheatergezelschap ook een inhoudelijk verhaal, aangezien we in onze voorstellingen een speerpunt maken van hoe we ons als mens, als individu en in groep verhouden tot de maatschappij, de wereld." Zo maakte Braakland dit seizoen in het kader van het stadfestival Kulturama de voorstelling Naast: verhalen van de Leuvenaars werden toen verzameld en vervat in een muziektheaterproductie die speelde in het leegstaande Sint-Pietersziekenhuis. Ook komend seizoen speelt Braakland opnieuw op ongewone plekken in Leuven zoals het museum M, de stadsbibliotheek Tweebronnen en het Muziekdepot. "Maar het is natuurlijk niet zo dat we ons gaan opsluiten in Leuven", benadrukt Devillé.  "Integendeel, komend jaar spelen we meer dan ooit op verplaatsing."

Zo gaat begin juli op de Zomer van Antwerpen Dwaallicht in première, een rock-'n-rolltocht doorheen Antwerpen op basis van Willem Elsschots bekende verhaal, met in de hoofdrol Warre Borgmans als Laarmans.