BRAAKLAND/ZHEBILDING - MUZIEKTHEATERGEZELSCHAP

hetnieuwstedelijk.jpg
aankondiging_timeline.jpg
logo.gif
melancholyposteweb-723x1024.jpg
flyer_4.jpg
flyer_4.jpg
hetnieuwstedelijk.jpg aankondiging_timeline.jpg logo.gif melancholyposteweb-723x1024.jpg flyer_4.jpg flyer_4.jpg

Dansen Drinken Betalen - (almost) The Movie /...
INBEV AWOE - Jessa Wildemeersch - Vermaak na...
Vermaak na Arbeid 2014 - powerpoint

Audio - algemeen

We kussen - Chantal Acda - Sabine Sabine Sabine

You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

reageer

Nieuwsbrief

Beheer uw nieuwsbriefinschrijvingen
Selecteer de nieuwsbrief(ven) waarop u wilt in- of uitschrijven.

In de pers - algemeen

09/02/2015 Utrechts Dagblad over Sabine... Utrechts Dagbla...
10/02/2015 Adriaan Van Aken overspeelt... Volkskrant (NL)
09/02/2015 Dood en liefde, een moeilijk... Trouw (NL)

Kalender - algemeen

Er staan op dit ogenblik geen voorstellingen van deze productie (meer) in de kalender.

Weer Over Naar Jou

bron: 
Gonzo Magazine
recensiedatum: 
28/10/2009

Drie jaar geleden wijdden we een ganse pagina aan het boek 'Over naar jou' van Philip Paquet en Adriaan Van Aken. De wisselwerking tussen toneelauteur Van Aken en de Antwerpse 'King of Cool' zat er knal op. We waren ook erg gecharmeerd door de soundtrack die de sfeerschepping nog wat verhevigde.
Ondertussen is ook 'Weer over naar jou' verschenen. Het boek is de opvolger van 'Over naar jou' en ook nu is er weer een soundtrack bijgevoegd. Maar beschouw het zeker niet als een deel twee in de reeks. Waar de auteurs in het eerste boek vooral de nadruk willen leggen op maatschappelijke fenomenen, hebben ze zich hier geconcentreerd op de persoonlijke vervreemding van de jonge - dit keer vrouwelijke - hoofdpersoon, die doelloos en afgestompt door onze op consumptie gerichte maatschappij doolt. Haar ontsnappingspogingen zijn futiel; 'Weinigem Shopping Center' trekt haar aan zoals de vlam de mot aantrekt. Maar haar aankopen kunnen haar lege leven niet vullen.
De auteurs hebben hier wederom een bijzonder knap album gemaakt waarin de (troosteloze) sfeer hand in hand gaat met rake observaties over de marketingtrucs van de grote concerns, het onvermogen tot communicatie met de medemens, en de holle en futiele manieren waarop mensen hun bestaan proberen kleur te geven. Het boek laat je na het lezen met een wat wrange smaak in de mond achter. Wrang omdat het zo'n rake schets is van de doelloze consumptiedrang van de mens.