BRAAKLAND/ZHEBILDING - MUZIEKTHEATERGEZELSCHAP

Hid-web
Hitler is dood jan 2012 c Freek Verdonckt 6
Hitler is dood jan 2012 c Freek Verdonckt 5
Hitler is dood jan 2012 c Freek Verdonckt 3
Hitler is dood jan 2012 c Freek Verdonckt (1)
Hitler is dood_Speer_Stef Depover
Hid-web Hitler is dood jan 2012 c Freek Verdonckt 6 Hitler is dood jan 2012 c Freek Verdonckt 5 Hitler is dood jan 2012 c Freek Verdonckt 3 Hitler is dood jan 2012 c Freek Verdonckt (1) Hitler is dood_Speer_Stef Depover

Hitler is dood - reportage
Vlaamse Cultuurprijs voor BZB: verrassingsgas...
Hitler is dood - achter de schermen

reageer

Nieuwsbrief

Beheer uw nieuwsbriefinschrijvingen
Selecteer de nieuwsbrief(ven) waarop u wilt in- of uitschrijven.

Kalender - Hitler is Dood

Er staan op dit ogenblik geen voorstellingen van deze productie (meer) in de kalender.

Hitler is Dood

deel
Hid-web

TICKETS

Hitler is dood. Zijn voornaamste secondanten Goebbels en Himmler hebben zich van het leven beroofd. Al snel vallen Goering en Speer in handen van het Westen. De As van het Kwaad is overwonnen, de wereld ligt in puin. Er moet aan een opkuis begonnen worden, en schuldigen moeten worden gestraft.

Tegen de achtergrond van een stad in puin, pogen drie jonge geallieerde medewerkers een moraal te ontwikkelen voor de toekomst. Tussen de beklaagden onderling ontstaan intussen spanningen en meningsverschillen. Want de overlevingsstrategie van de één betekent het doodvonnis voor de ander. Hitler is dood. Maar de bittere erfenis die hij nalaat is enorm.

Hitler is dood werd door het Nederlandse vaktijdschrift De Theatermaker TM uitgeroepen tot beste muziektheatervoorstelling van het jaar. In december 2009 kreeg Stijn Devillé de Taalunie Toneelschrijfprijs voor het stuk.

BijlageGrootte
hitler_is_dood.pdf377.36 KB