BRAAKLAND/ZHEBILDING - MUZIEKTHEATERGEZELSCHAP

hetnieuwstedelijk.jpg
aankondiging_timeline.jpg
logo.gif
melancholyposteweb-723x1024.jpg
flyer_4.jpg
flyer_4.jpg
hetnieuwstedelijk.jpg aankondiging_timeline.jpg logo.gif melancholyposteweb-723x1024.jpg flyer_4.jpg flyer_4.jpg

Dansen Drinken Betalen - (almost) The Movie /...
INBEV AWOE - Jessa Wildemeersch - Vermaak na...
Vermaak na Arbeid 2014 - powerpoint

Audio - algemeen

We kussen - Chantal Acda - Sabine Sabine Sabine

You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

reageer

Nieuwsbrief

Beheer uw nieuwsbriefinschrijvingen
Selecteer de nieuwsbrief(ven) waarop u wilt in- of uitschrijven.

In de pers - algemeen

09/02/2015 Utrechts Dagblad over Sabine... Utrechts Dagbla...
10/02/2015 Adriaan Van Aken overspeelt... Volkskrant (NL)
09/02/2015 Dood en liefde, een moeilijk... Trouw (NL)

Kalender - algemeen

Er staan op dit ogenblik geen voorstellingen van deze productie (meer) in de kalender.

STARTFEEST NIEUW THEATERHUIS

deel
aankondiging_timeline.jpg

Op 30 mei smelten theatergezelschappen de Queeste en Braakland/ZheBilding samen tot een nieuw huis. Tijdens een STARTFEEST in OPEK in Leuven lanceren we de nieuwe naam en doen we het programma op feestelijke wijze uit de doeken. We willen u hierop van harte uitnodigen.

Op het startfeest stellen we ons nieuwe theaterhuis voor tijdens een tiental korte sessies in en rond verschillende ruimtes van OPEK. Huismuzikanten Rudy Trouvé, Youri Van Uffelen, Myrthe Luyten en Geert Waegeman spelen intieme concertjes doorheen het gebouw en houden een blind date met elkaar. Acteurs Simone Milsdochter en Jonas Van Thielen brengen fragmenten uit voorstellingen. Theatermakers Stijn Devillé, Adriaan Van Aken, Christophe Aussems, Maarten Ketels en Jessa Wildemeersch laten meekijken in hun werkproces, nemen hun bibliotheek mee en laten beklijvende interviewfragmenten horen. En op het dakterras kan je terecht voor de ultieme theaterervaring: Chris Lomme wacht je op en fluistert je iets toe dat alleen voor jouw oren bestemd is.

Maar tijdens het startfeest nemen we ook de ruimte om even achteruit te blikken. Actrice Sara Vertongen doet een poging om 18 jaar aan voorstellingen van de Queeste en Braakland/ZheBilding samen te vatten in een monoloog van 15 minuten. 114 voorstellingen in 15 minuten: 4 seconden per voorstelling dus.

Eindigen doen we met King Dalton, de band van Pieter en Jonas De Meester en 2 muziekiconen, Jorunn Bauweraerts (Lais/Prima Donkey) en Tomas De Smet (Moondog Jr/Zita Swoon/Think of One), en een feestt - met dj Armand II - waarbij gedanst mag worden, zoals bij elk goed trouwfeest. Welkom!

Het nieuwe theaterhuis wordt het stedentheater voor Leuven, Hasselt en Genk. Het startfeest vindt plaats in OPEK in Leuven, de uitvalsbasis van het nieuwe huis. VUUR, de eerste productie van het nieuwe huis start op 20 juni op locatie in Heusden-Zolder.

Startfeest nieuw theaterhuis
30 mei 19u30

met o.a. : Christophe Aussems, Stijn Devillé, Maarten Ketels, Chris Lomme, Myrthe Luyten, Simone Milsdochter, Rudy Trouvé, Adriaan Van Aken, Jonas Van Thielen, Youri Van Uffelen, Sara Vertongen, Geert Waegeman, Jessa Wildemeersch,…