BRAAKLAND/ZHEBILDING - MUZIEKTHEATERGEZELSCHAP

hetnieuwstedelijk.jpg
aankondiging_timeline.jpg
logo.gif
melancholyposteweb-723x1024.jpg
flyer_4.jpg
flyer_4.jpg
hetnieuwstedelijk.jpg aankondiging_timeline.jpg logo.gif melancholyposteweb-723x1024.jpg flyer_4.jpg flyer_4.jpg

Dansen Drinken Betalen - (almost) The Movie /...
INBEV AWOE - Jessa Wildemeersch - Vermaak na...
Vermaak na Arbeid 2014 - powerpoint

Audio - algemeen

We kussen - Chantal Acda - Sabine Sabine Sabine

You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

reageer

Nieuwsbrief

Beheer uw nieuwsbriefinschrijvingen
Selecteer de nieuwsbrief(ven) waarop u wilt in- of uitschrijven.

In de pers - algemeen

09/02/2015 Utrechts Dagblad over Sabine... Utrechts Dagbla...
10/02/2015 Adriaan Van Aken overspeelt... Volkskrant (NL)
09/02/2015 Dood en liefde, een moeilijk... Trouw (NL)

Kalender - algemeen

Er staan op dit ogenblik geen voorstellingen van deze productie (meer) in de kalender.

Utrechts Dagblad over Sabine Sabine Sabine

bron: 
Utrechts Dagblad
auteur: 
Henk Roozeboom
recensiedatum: 
09/02/2015
Productie: 
Sabine Sabine Sabine

Marien Jongewaard laat in Sabine Sabine Sabine, een productie van zijn productiebedrijf Nieuw West en Braakland/ZheBilding, weer eens zien dat hij kan acteren. Van de grootse gebaren tot in de kleinste emoties speelt hij een aandoenlijk en overtuigend karakter.

In Sabine Sabine Sabine speelt hij een man die een meeslepend verhaal schrijft over de korte tijd dat hij met zijn geliefde samen mocht zijn schrijft. Hij haat schrijven maar heeft haar beloofd het te doen. Richt je tot kinderen zodat volwassenen er ook iets van kunnen begrijpen, had ze nog gezegd. De man is in goeden doen hij werkt bij H&M en rijdt een Citroën C6, waarvan tegen het eind, via die typische snelheidsmeter, het bewijs wordt geleverd. Als kind hield de man van ABC boeken. Daarom kiest hij nu voor de ABC- vorm. Op live gespeelde melancholische muziek van Chantal Acda (Isbells en Sleeping Dog) en BZB-huismuzikant Youri Van Uffelen wiegen we mee op de korte liefdesgeschiedenis van Sabine en de man. Van A tot Z delen we in scènes waarin vragen met associaties en wedervragen beantwoord worden hoe hun liefdesleven is begonnen en hoe zij, uiteindelijk van dit leven afscheid moest nemen. We duiken in het verleden van de man met zijn sporthelden, zijn vrienden met wie hij ieder droombeeld kapot relativeerde en hoe de zangeres van popgroep Elisa Waut tot zijn erotische verbeelding sprak. Sabine heeft zijn leven overhoop gegooid en weer vrolijk gemaakt. Geprojecteerde tekeningen van Fien van Elzen verbeelden het decor van de sprookjesachtige tijd die ze samen beleefden. Maar, dan na de pauze, krijgt deze melancholische romance een verrassende wending. Marien speelt zijn rol met een kinderlijke verwondering waar de oprechte onschuld van een 60 plusser doorheen sijpelt. Femme fatale, Sara Vertonge, zorgt met een aangename moederlijke stem en charmante Vlaamse tongval voor een warm tegenwicht.