BRAAKLAND/ZHEBILDING - MUZIEKTHEATERGEZELSCHAP

We starten met de steen - KristofVanPerre09
We starten met de steen - KristofVanPerre04
We starten met de steen - KristofVanPerre03
We starten met de steen - KristofVanPerre02
We starten met de steen - KristofVanPerre01
We starten met de steen - KristofVanPerre08
We starten met de steen - KristofVanPerre09 We starten met de steen - KristofVanPerre04 We starten met de steen - KristofVanPerre03 We starten met de steen - KristofVanPerre02 We starten met de steen - KristofVanPerre01 We starten met de steen - KristofVanPerre08

reageer

Nieuwsbrief

Beheer uw nieuwsbriefinschrijvingen
Selecteer de nieuwsbrief(ven) waarop u wilt in- of uitschrijven.

Kalender - We starten met de steen

Er staan op dit ogenblik geen voorstellingen van deze productie (meer) in de kalender.

We starten met de steen

deel
BZB012 gerrit - Jimmy kets

TICKETS

In 2012 werkt Gerrit Valckenaers naarstig aan een eerste versie van wat in 2013 zijn eerste muziekvoorstelling voor kinderen gaat worden. Steen, schaar, papier zal die heten. De voorstellen die tot deze voorstelling zullen leiden, gaan door onder de symbolische titel We starten met de steen.*

Steen, schaar, papier is een eeuwenoud aftelspel uit China. Nu bekend in heel de wereld. De steen slaat de schaar stuk, de schaar knipt het papier aan flarden, het papier wikkelt zich stomweg om de steen heen. Wie mag eerst? Jij of ik?

Maar wat zijn stenen waard als muziekinstrument? Weinig. Tenzij je ze in handen geeft van Gerrit Valckenaers. Een muzikant, maar ook een uitvinder. Of nee! Een vinder. Een man die musiceert met wat hij vindt. Een fietswiel, een ventilator, kattenspeeltjes of de rekker van zijn brooddoos. Je kan het zo gek niet bedenken of hij speelt erop! Niet zomaar wat gejengel, maar volwaardige muziek.

We starten met de steen is een concert voor kinderen, hun ouders en andere mensen van acht jaar of ouder. Een staaltje muzikale verbeelding waarin maar één ding zeker is: dat we starten met de steen. En daarna zien we weer verder.

We starten een allereerste keer met de steen op 29 en 30 oktober om 14u tijdens het Rode Hondfestival in OPEK Leuven. Wil je erbij zijn? Reserveer dan via de ticketdienst van Rode Hond .

Een productie van Zonzo Compagnie & Braakland/ZheBilding, featuring Gerrit Valckenaers.

* Naar het nummer Starting with the stone, uit de Minstegeringste-DVD van Gerrit Valckenaers. Bekijk het nummer hier.