BRAAKLAND/ZHEBILDING - MUZIEKTHEATERGEZELSCHAP

Hebzucht-web
Hebzucht C Freek Verdonckt 6
Hebzucht C Freek Verdonckt 5
Hebzucht C Freek Verdonckt 4
Hebzucht C Freek Verdonckt 2
Hebzucht C Freek Verdonckt 1
Hebzucht-web Hebzucht C Freek Verdonckt 6 Hebzucht C Freek Verdonckt 5 Hebzucht C Freek Verdonckt 4 Hebzucht C Freek Verdonckt 2 Hebzucht C Freek Verdonckt 1

Hebzucht: Carl & Thomas
Hebzucht: Jean-Luc & Stevie
Hebzucht in Het Journaal

reageer

Nieuwsbrief

Beheer uw nieuwsbriefinschrijvingen
Selecteer de nieuwsbrief(ven) waarop u wilt in- of uitschrijven.

Kalender - Hebzucht

Er staan op dit ogenblik geen voorstellingen van deze productie (meer) in de kalender.

Hebzucht

deel
Taz - hebzucht zonder tekst - koen aelterman

 

HEBZUCHT

Op vrijdag 19 september 2008 hapt de Belgische bankensector naar adem. Op maandag zal het land niet meer hetzelfde zijn. De hele wereld komt in een allesverslindende draaikolk terecht. Dat is waar we staan nu.

Hebzucht vertelt de klassieke rise & fall van een imperium. Maar aan het eind van deze tragedie, gaan de personages niet dood. Ze cashen hun geld en zoeken dekking in de plooien van de geschiedenis.

Na het succes van Hitler is dood beten Stijn Devillé en Braakland/ZheBilding zich vast in de hebzucht van de hedge funds en de angst van de aandeelhouders. Een vijfsterrenrecensie in De Standaard en de uitverkiezing tot "Beste Theater" in het Nederlandse vakblad De Theatermaker waren alvast twee van de gevolgen. 

IN DE PERS

"Vele maanden onderzoek naar het hart van de financiële crisis zijn knap vertaald naar een raak leerstuk dat je in verstomming achterlaat. De hele wereld in één voorstelling.” (Hebzucht "Beste Theater 2012" volgens het Nederlandse vakblad De Theatermaker)

“Ons geld of ons leven, wat is ons het meeste waard? Braakland maakt van theater weer een publieke ruimte waar een gemeenschap zich op de hoogte stelt, zich uitspreekt en zich reinigt van hete maatschappelijke hangijzers. Hebzucht wordt de zucht van iedereen.” (Wouter Hillaert in RectoVerso)

"Hebzucht is een daad. Een daad van verantwoordelijkheid. Het maakt van deze voorstelling de meest waardevolle van afgelopen seizoen. (Wouter Hillaert in De Standaard *****)

Lees een interview met maker Stijn Devillé op pagina 2.