BRAAKLAND/ZHEBILDING - MUZIEKTHEATERGEZELSCHAP

hetnieuwstedelijk.jpg
aankondiging_timeline.jpg
logo.gif
melancholyposteweb-723x1024.jpg
flyer_4.jpg
flyer_4.jpg
hetnieuwstedelijk.jpg aankondiging_timeline.jpg logo.gif melancholyposteweb-723x1024.jpg flyer_4.jpg flyer_4.jpg

Dansen Drinken Betalen - (almost) The Movie /...
INBEV AWOE - Jessa Wildemeersch - Vermaak na...
Vermaak na Arbeid 2014 - powerpoint

Audio - algemeen

We kussen - Chantal Acda - Sabine Sabine Sabine

You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

reageer

Nieuwsbrief

Beheer uw nieuwsbriefinschrijvingen
Selecteer de nieuwsbrief(ven) waarop u wilt in- of uitschrijven.

In de pers - algemeen

09/02/2015 Utrechts Dagblad over Sabine... Utrechts Dagbla...
10/02/2015 Adriaan Van Aken overspeelt... Volkskrant (NL)
09/02/2015 Dood en liefde, een moeilijk... Trouw (NL)

Kalender - algemeen

Er staan op dit ogenblik geen voorstellingen van deze productie (meer) in de kalender.

Trip vol onverwachte wendingen die je beeld per beeld moet ondergaan

bron: 
Indystyle.be
auteur: 
Didier Becu
recensiedatum: 
15/03/2011
Productie: 
Dwaallicht

Pasmans - Dwaallicht: trip vol onverwachte wendingen die je beeld per beeld moet ondergaan

Wie met de volle aandacht aanwezig was in de lessen Nederlands, zal zich misschien 'Het dwaallicht' herinneren, een roman van Willem Elsschot uit 1946. Dit niet zo eenvoudige boek werd onlangs herwerkt tot een toneelstuk door het gezelschap Braakland/ZheBilding, dat aan multi-instrumentalist Rudy Trouvé vroeg om de muzikale score hiervan te schrijven.

Deze opdracht werd al vlug een Antwerps onderonsje. Trouvé trommelde mensen als Tim Liebaert, Youri Van Uffelen, Gunter Nagels en Epraïm Cielen op om van deze soundtrack een audiospektakel te maken. Talent laat zich kennen. Naast lovende recensies over het stuk zelf, was er ook een interesse voor de gecomponeerde geluiden, waarbij diverse toneelgangers de makers aanklampten met de vraag of de muziek nergens verkrijgbaar was. De wil van het publiek geschiedde en het muzikale ensemble rond Trouvé werd omgedoopt tot Pasmans, één van de personages uit Elschots boek.

Verwacht vooral geen reguliere soundtrack. 'Dwaallicht' is een cd geworden die je moet proeven, net als het toneelstuk zelf. Het is een trip die je beeld per beeld moet ondergaan, in het geval van een cd is dat nummer per nummer. Doorheen de 16 songs kom je zowat alle stijlen tegen die maar op te sommen vallen. Opener 'West End Blues' doet je misschien wel denken dat Nick Cave in één of andere spaghettiwestern verzeild is geraakt, toch ontluiken zich in andere nummers al gauw totaal verschillende genres als flamenco, doo wop, jazz, a capella stukjes, crooners, een accordeonklank, en we zijn er wellicht nog een tiental vergeten.

'Dwaallicht' is en blijft een vreemde luisterervaring die omwille van zijn experimentele karakter heel wat luisteraars zal afschrikken. Wie zich niet te snel lat ontmoedigen wacht een mooi avontuur vol onverwachte wendingen en muzikale passages die je nog niet al te vaak gehoord hebt.