BRAAKLAND/ZHEBILDING - MUZIEKTHEATERGEZELSCHAP

hetnieuwstedelijk.jpg
aankondiging_timeline.jpg
logo.gif
melancholyposteweb-723x1024.jpg
flyer_4.jpg
flyer_4.jpg
hetnieuwstedelijk.jpg aankondiging_timeline.jpg logo.gif melancholyposteweb-723x1024.jpg flyer_4.jpg flyer_4.jpg

Dansen Drinken Betalen - (almost) The Movie /...
INBEV AWOE - Jessa Wildemeersch - Vermaak na...
Vermaak na Arbeid 2014 - powerpoint

Audio - algemeen

We kussen - Chantal Acda - Sabine Sabine Sabine

You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

reageer

Nieuwsbrief

Beheer uw nieuwsbriefinschrijvingen
Selecteer de nieuwsbrief(ven) waarop u wilt in- of uitschrijven.

In de pers - algemeen

09/02/2015 Utrechts Dagblad over Sabine... Utrechts Dagbla...
10/02/2015 Adriaan Van Aken overspeelt... Volkskrant (NL)
09/02/2015 Dood en liefde, een moeilijk... Trouw (NL)

Kalender - algemeen

Er staan op dit ogenblik geen voorstellingen van deze productie (meer) in de kalender.

Verhalen Sprokkelen

bron: 
Cobra.be, Klara
auteur: 
Isabel Voets
recensiedatum: 
14/01/2011

Theatermaakster Sara Vertongen en haar muzikale kompaan Gerrit Valckenaers verzamelden verhalen, dromen, geluiden en herinneringen in het Antwerpse Luchtbal.

Vorig jaar bezetten Sara Vertongen en Gerrit Valckenaers de bovenste verdieping van het Leuvense St Pietersziekenhuis en stapelden ze de ruimte vol dozen met briefjes, verhalen en anecdotes. Maanden research gingen daar aan vooraf. Sara Vertongen schuimde de straten en pleinen af op zoek naar de verborgen verhalen achter de Leuvense inwoners. Het onderzoek resulteerde in de voorstelling "Naast - de verhalen die wij zijn".

Dit jaar hebben Vertongen en Valckenaers hun actieterrein verlegd naar het Antwerpse Luchtbal. De buurt ligt even buiten de Antwerpse Ring en wordt gekenmerkt door zes gigantische woontorens. Dertig verschillende nationaliteiten wonen er op een kluitje. Vijfduizend verhalen leven er naast, onder en boven elkaar.

Door verschillende acties sprokkelt Vertongen de verhalen. De actrice zet zichzelf op straat aan een tafeltje met koffie "voor een babbel". Ze plaatst een 'troostmobiel' , kijkt binnen in het appartement van een bewoonster en verstopt briefjes in de ganse wijk.

De voorstelling "Naast - wish you were here" vertrekt met een wandeling door de buurt, begeleid door Sara's stem en Gerrits muziek op een mp3-speler. Daarna wordt het publiek in kleine groepjes ontvangen in een appartement op de 16e verdieping. Opdat verhalen nooit vergeten zouden worden. Of gewoon omdat we erg nieuwsgierig zijn naar elkaar.

Audioreportage: http://www.cobra.be

["Naast - wish you were here", Sara Vertongen & Gerrit Valckenaers. Braakland/ZheBilding. CC Luchtbal, Antwerpen. Première op 18 januari, 4 voorstellingen per dag]