BRAAKLAND/ZHEBILDING - MUZIEKTHEATERGEZELSCHAP

hetnieuwstedelijk.jpg
aankondiging_timeline.jpg
logo.gif
melancholyposteweb-723x1024.jpg
flyer_4.jpg
flyer_4.jpg
hetnieuwstedelijk.jpg aankondiging_timeline.jpg logo.gif melancholyposteweb-723x1024.jpg flyer_4.jpg flyer_4.jpg

Dansen Drinken Betalen - (almost) The Movie /...
INBEV AWOE - Jessa Wildemeersch - Vermaak na...
Vermaak na Arbeid 2014 - powerpoint

Audio - algemeen

We kussen - Chantal Acda - Sabine Sabine Sabine

You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

reageer

Nieuwsbrief

Beheer uw nieuwsbriefinschrijvingen
Selecteer de nieuwsbrief(ven) waarop u wilt in- of uitschrijven.

In de pers - algemeen

09/02/2015 Utrechts Dagblad over Sabine... Utrechts Dagbla...
10/02/2015 Adriaan Van Aken overspeelt... Volkskrant (NL)
09/02/2015 Dood en liefde, een moeilijk... Trouw (NL)

Kalender - algemeen

Er staan op dit ogenblik geen voorstellingen van deze productie (meer) in de kalender.

Dansen Drinken Betalen/ Conversaties met Straatkatten

bron: 
Veto
auteur: 
Geert Janssen
recensiedatum: 
15/11/2010
Productie: 
Dansen Drinken Betalen

Donderdag speelt het Leuvense stadstheatergezelschap Braakland/ZheBilding "Dansen Drinken Betalen" in Het Depot. De dag dat we Braakland/ZheBilding correct uit ons klavier geperst krijgen zonder het eerst te moeten opzoeken, zullen we een gelukkig man zijn.

Mogen wij even citeren uit eigen werk? We zullen er geen gewoonte van maken. Wij zijn cultureel correcte veelvraten en zodoende zagen wij Dansen Drinken Betalen tweeënhalf jaar geleden reeds in STUK. James, een greep uit de archieven!

Festijn

Omdat het niet altijd muziek hoeft te zijn, zijn we gisteren naar een toneelstukkie geweest. Muziektheater weliswaar, dat dan weer wel. Met filmprojecties erbij, wat van deze voorstelling een waar cross-mediaal festijn maakte. Welke voorstelling? Ah ja, bijna vergeten: Dansen Drinken Betalen van Braakland/ZheBilding.

Sara Vertongen speelde een bijna uitgepuberde versie van zichzelf of een naamgenote. Ze gaat zichzelf zoeken in De Grote Stad, maar loopt uiteindelijk haar staart wat achterna. Cafébezoeken, conversaties met straatkatten en het pijnlijke tekortschieten van het menselijke bestaan worden geanalyseerd tot op het bot. Sterker nog: tot op het merg erin.

Muzikaal werden we verwend door Youri Van Uffelen, Ephraïm Cielen en Rudy "Altijd Van De Partij" Trouvé. Hun sfeervolle jams ondersteunden het spel en de beelden, maar eisten op tijd en stond alle aandacht op. Swingende bijna-jazz, intiem gitaargetokkel, wandelende feedback: het kwam allemaal aan bod met hier en daar zelfs bijna Een Echt Liedje.

Ten slotte speelden de beelden voyeur in nachtelijke steden, die kennelijk toch niet zo stokstijf stil staan als ik altijd beweerd heb. Van fast forward over slow motion tot de deconstructie van de doorsnee kebabzaak: Leuven en Brussel hebben we herkend.

Het geheel duurde net ietsje te lang, maar tijd is natuurlijk relatief. We wonder where she will stay, our little runaway. In ons van wietdampen vervuld kot heb ik haar in ieder geval niet gevonden.

Vroeg of laat moet iedereen het gelag betalen.

Tot zover de flashback. Twee conclusies dringen zich op. Ten eerste: vroeger waren wij beter. Onze leeftijd en onze alcoholconsumptie spelen ons parten. Ten tweede: rep u donderdag naar Het Depot. U zal er een beter mens van worden. Beter dan ons in ieder geval.